November 12, 2010

ISTIQOMAH, Move On..

Posted by Lyla 0 comments
Buku hanya boleh menganjurkan hal-hal bijak
Namun tidak pernah melahirkan orang-orang bijak
Orang yang teristimewa dalam ilmu dan amal,
tidak dilahirkan oleh bertumpuk buku hebat
Mereka dilahirkan oleh kehidupan
Mereka belajar dan berkembang dari sekolah kehidupan
Maka hadapilah tantangan kehidupan
Jangan Menyerah...
Pelajarilah tiram, tidak akan ada mutiara, bila si tiram tak kuat menantang hempasan gelombang
Keep ISTIQOMAH..
Keep Move On dakwah..
Insya'Allah...


November 9, 2010

Sayang dan Cinta kamu..

Posted by Lyla 0 comments
3 hal yang membuat kita kuat : IMAN, PENGHARAPAN, & KASIH
3 hal yang tidak akan kita lupakan : CINTA, KEJUJURAN & PERSAHABATAN
3 hal yang tidak dapat kembali : ANAK PANAH, WAKTU, & PERKATAAN
3 hal yang membuat kita dewasa : KERJA KERAS, KESETIAAN, & RASA SYUKUR
Dan 1 hal yang paling semua orang benci : KEBOHONGAN
Jadi, janganlah kau pernah mengecewakan seseorang
yang kamu sayang dengan kebohongan termasuk ana
orang yang sangat sayang dan cinta kamu.... ^_^

November 8, 2010

How to say I Love You in 100 Languages

Posted by Lyla 0 comments

English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (to male)
Arabic - Ana behibek (to female)
Armenian - Yes kez sirumem
Bambara - M'bi fe
Bengali - Ami tomake bhalobashi (pronounced: Amee toe-ma-kee bhalo-bashee)
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Catalan - T'estimo
Cherokee - Tsi ge yu i
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda

November 7, 2010

Ada apa dengan PINK...?

Posted by Lyla 1 comments

(di Hostel)

Assalamulaikum.......
Terasa aman, tenang dan damai melabuhkan diri di katil empuk ne... terasa segar melihat langit dah pun gelap...   
Melihat suasana bilik disinari dengan warna-warna cerah, membuat diri merasa tenang je..

Barang-barang kuliah (dalam kotak pensil)
Ana sangat tertarik dengan warna pink bermula awal tahun ini...  Bila lihat pink je terasa hati ne senyum je. Bermula dengan cooler laptop dan Hp, terus ke lampu tidur dan cadar tilam serta seterusnya, sume pink... setiap kali keluar nak p beli barang2, mesti pink juga yang dicapai. Wal hal, zaman sekolah menengah dulu, pink adalah warna yang di ‘anti’ .. alkisah tak suka pada sekumpulan perempuan yg serba pink. Bagi sesetengah orang yang negative ne, pink melambangkan gedik dan mengada2…

Ana percaya watak manusia berkait rapat dengan perubahan warna sekeliling... setelah hari-hari dikelilingi dengan something pink, perubahan watak perlahan-lahan berlaku. Seseorang yang dahulu bersifat kasar, garang dan pemarah menjadi lembut dan ayu.  Itulah hakikatnya, warna melambangkan diri seseorang…
Pink adalah symbol kelembutan, bukan aje pd perempuan tp juga pada lelaki, kita tak boleh cakap kita benci akan sesetengah warna kerana ia boleh menguasai hati!

Sebenarnya ia terpulang pada individu it sendiri, penerimaannya pada warna, ada saja menganggap pink itu warna pemberotankan, warna  feminin yang menunjukkan kelemahan wanita.

Hidup di dunia ini sememangnya dikelilingi warna, warnalah yang mengindahkan seluruh alam ini. Jangan lah salah ertikan ia dengan pemikiran yang sempit.

So, perasaan tak suka pada sesetengah warna ini mungkin tidak dapat dielakkan, tapi janganlah sampai orang yang suka pada warna itu pun kita ikut tak suka…
Hakikatnya, pink ana suka kerana ia membuat ana merasa gembira, lembut dan bersih, namun warna biru lembut lah yang ana cinta sejak berusia 9tahun… ^_^

Wallahu a’lam bi shawab

-Ruuhul Hubbi-





Simple dan Peace About me...

Posted by Lyla 0 comments
Ana sukakan ketenangan..
 Assalamualaikum......
I am a very simple and prefer peace and solitude .. really love nature and animals .. especially cats and birds .. but I also loved the wild animals .. snakes, owls and everything except the parasites.
I really like the sky and the clouds .. marine and coastal .. because that is where the real meaning of peace ..


I love to capture images from different angles, and vice versa .. it makes me feel happy and I feel satisfied to appreciate anything in this world ..


While waiting the bus
I love to read on the trip, because it prevents me from seeing something that is sinful,
I love to sew because I feel satisfied with what I wear ..
I love to write poems and stories .. Because it makes me feel my self worth ..


And I love to paint because I can express my feelings ..


Lukisan wajah insan tersayang... 
But all was just a hobby and dream, and I seldom do ..
Because.....
I do not have sophisticated cameras to appreciate what I see .. it is enough that I keep in my heart ...
I only have a few books to read, but I borrowed three books a week in the library is enough to make me happy ..
I do not have a sewing machine, but I'm waiting for times to come home to get started.
Also do not have the courage to write because it makes me afraid of my weakness.
And I do not have a complete set of drawings as an artist, only a 2B pencil is enough for me to express my feelings, not like compliments, but I feel proud of myself.


Actually, that's what makes me a simple .. because I'm only able to do what I can bear. I am very grateful for what ia am ... and iam very appreciate what is around me even a pinch of smiles.
Honestly I do not know how to get along, but I'll my best to make other people comfortable with me ..


Along with my name, I really appreciate LOVE, Ruuhul Huubi (spirit of love) ... because the love has build myself until now. The spirit from family and friends .. Love is everything ..... Thanx to Allah, I am now very happy and peaceful .. and also because there are person who is always there for me ... a lover and a true friend ..
And a dream that became a binding promise...
Ameen..Bi Iznillah Ya Rabbana.. . InsyaAllah .. ^ _ ^ '

Sahabat...

.......

 

Ruuhul Hubbi Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos