April 26, 2012

Buat Sahabat

Posted by Lyla
Bismillahirahmanirahiim...
Assalamualaikum wbt...

 Dalam memilih sahabat kita hendaklah memilih sahabat yang baik agar segala matlamat dan hasrat untuk memperjuangkan Islam dapat dilaksanakan bersama-sama sahabat yang mulia. Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, ..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."

Alhamdulillah... 22 tahun diberikan ana peluang menikmati kehidupan ini. Mengimbas kembali saat ana mula-mula merubah arah hidup untuk yang lebih nyata, saat kesenderian dan kini memiliki sahabat yang sungguh indah pekertinya. Dari mereka daku mengenal erti hidup, apa yang penting mengenal apa itu sahabat sebenarnya. 

Mengimbas kembali lagi saat perkenalan, siapa sangka pertemuan yang dimulakan di alam maya (FB etc.) akhirnya bersua jua. Sama seperti perkenalan dengan suami. FB banyak merubah hidup ana, Semua bukan kehendak kita , tapi semua telah ditakdirkan Allah SWT, Subhanallah indahnya jika diingat kembali segalanya saat mula segalanya hingga saat ini.

Alhamdulilah, semoga ukhwah yang terjalin ini sentiasa dicurahi rahmat Nya, di isi dengan sesuatu yang bermanfaat dengan segala ruang yg ada, disulami keikhlasan semata-mata kerana Allah SWT...

Bersyukur kepada Allah SWT atas sahabat-sahabat yang ana miliki sekarang, bersahabat hingga ke Syurga.. amin ya rabbal alamin. Insya`Allah.. ^^


Antara kenangan yang telah diukir sepanjang perkenalan, betapa rindunya kepada meraka.. Salam syg buat sahabat.. Doa ana sentiasa mengiringi... 0 comments:

Post a Comment

syukran jazilan.. =) komen anda amat dihargai

Sahabat...

.......

 

Cahaya Malam Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos